Europese projecten

Mensen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Om dit voor iedereen zo prettig en zo goed mogelijk te maken, wil gemeente Alkmaar mensen daarbij helpen. Eén van de manieren waarop we onze kennis en ervaring delen, is door mee te doen in Europese projecten.

Samen met Smart Homes doet de gemeente Alkmaar mee aan twee Europese projecten: SEAS 2 Grow en Active Advice. In samenwerking met verschillende landen zoeken we naar ideeën en producten die kunnen helpen bij langer prettig en veilig zelfstandig wonen. 

 

SEAS 2 Grow

In Europa leven zo’n 96 miljoen mensen ouder dan zestig jaar: een enorme doelgroep, onder andere voor bedrijven. Toch is het voor deze bedrijven soms lastig om deze leeftijdsgroep te bereiken. Het is niet altijd duidelijk wat de wensen en behoeften van deze generatie zijn en ook zijn er uiteenlopende (Europese) wetten en regels die het op de markt brengen van nieuwe producten tot een uitdaging maken. En dat is zonde, want daardoor kunnen 60-plussers niet optimaal profiteren van het mogelijk aanbod aan producten en diensten. Via het project SEAS 2 Grow wordt gestreefd naar versnelling van technologische en sociale innovaties binnen Europa. Gemeente Alkmaar is een van de partners in dit project.

Lees meer over SEAS 2 Grow

ActiveAdviceLogo
Met ActiveAdvice wordt gewerkt aan een Europees online platform. Dit platform wordt ingezet om uiteenlopende innovatieve oplossingen voor veilig en zelfredzaam thuis wonen te presenteren. Bedrijven kunnen hun aanbod presenteren en consumenten (oudere volwassenen) kunnen hier informatie vinden, ervaringen delen en recensies bekijken.

Lees meer over ActiveAdvice

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven? Laat het weten via Europa@alkmaar.nl.

Bekijk hieronder onze eerdere nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief aan bedrijven | september 2017
Nieuwsbrief externe partijen van bedrijven | september 2017

CONTACT

Heb je vragen of opmerkingen over deze website? Stuur ons een berichtje!

Wordt verstuurd

©2020 Slimmere Zorg. Slimmere Zorg is een project van de gemeente Alkmaar.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?