Via de Compaan online de kerkdienst bijwonen

De Compaan, de tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen, biedt de makkelijkste en meest uitgebreide online kerkdienst van Nederland. Vanuit het comfort van het eigen huis hebben Compaan gebruikers nu toegang tot de eigen vertrouwde kerkdienst op elk gewenst moment. Er zijn ruim 1200 kerken door heel Nederland die hun diensten aanbieden. Sommige kerken bieden video, anderen alleen audio. Per kerk biedt de Compaan de vijf meest recente kerkdiensten.

11879025_485228018339101_2860917244369191381_oDe kerkdienst op de Compaan is tot stand gekomen in samenwerking met kerkdienstgemist.nl en Schaapsound. Compaan gebruikers reageren nu al erg enthousiast. Mevrouw Zwanenburg uit Diemen vertelt over de reactie van haar vader: “Hij is helemaal happy. De kerkdienst uit z’n eigen dorp! Hij zegt net zelf ‘Hee, bij die dienst was ik niet!’. Hij zit nu te kijken en mee te zingen! En dat voor een bijna 93 jarige”.

Het idee van de Compaan is ontstaan door eigen behoefte van de oprichter, Joost Hermanns. De 90-jarige oudtante van Joost kwam door een val in een revalidatiekliniek. “Mijn oudtante kon voor haar val prima met haar computer overweg, na haar val lukte dat niet meer”. Omdat zijn oudtante graag wilde emailen en foto’s wilde zien van zijn kinderen, bedacht Joost de Compaan. Zijn compagnon Bart Landolt hielp hem het idee te verwezenlijken. “Nu stuur ik haar bijna iedere dag een foto van mijn kinderen”.

Meer informatie over de Compaan kunt u vinden op uwcompaan.nl.

0 Reacties

Geef een antwoord

CONTACT

Heb je vragen of opmerkingen over deze website? Stuur ons een berichtje!

Wordt verstuurd

©2018 Slimmere Zorg. Slimmere Zorg is een project van de gemeente Alkmaar.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?