Verslag eerste bijeenkomst Technologie Thuis

Op donderdag 17 maart kwam een kleine groep deelnemers bij elkaar in Het Slimste Huis in Alkmaar voor de eerste bijeenkomst van Technologie Thuis van Slimmere Zorg. Aan tafel schoven Joost Adams (fysiotherapeut, Therapy@home), Sipke Smit (huisarts, ZichtopZorg), Hetty Janssen (Raad van Bestuur De Waerden, beeldzorg) en Kamiel Zijderveld (manager DigiContact bij Philadelphia). De bescheiden samenstelling maakte dat er veel ruimte was om ter introductie ieders ideeën en visie op technologie thuis als onderdeel van het zorgaanbod uitgebreid aan bod te laten komen. Met belangstelling werden diverse ontwikkelingen gedeeld, van revalidatieoefeningen via een beeldscherm tot een beeldtelefoon waar cliënten met een verstandelijke beperking 24 uur per dag gebruik van kunnen maken.

Kennis en ervaring delen
Met het project Technologie Thuis kan de gemeente Alkmaar vanuit Slimmere Zorg begeleiding en ondersteuning bieden als het gaat om verdere ontwikkeling en realisatie van de genoemde ideeën. De gemeente wil initiatieven graag stimuleren door bijvoorbeeld belemmeringen weg te halen en innovatiemiddelen beschikbaar te stellen. Voor de gemeente is het waardevol om kennis en ervaringsverhalen te verzamelen, die onder andere gebruikt kunnen worden bij beleidsontwikkelingen.
Eén van de vragen die hierbij centraal staat is de vraag waar de gemeente Alkmaar in de toekomst rekening mee kan houden als het gaat om resultaatgericht inkopen. Wat betreft inkoopkaders werkt de gemeente toe naar het stellen van een budget voor een bepaald resultaat, en niet (meer) naar het stellen van een budget op basis van uiteenlopende regels en indicatoren. Het is daarbij aan de deelnemers (en andere zorgaanbieders) zelf om hun ideeën in de vorm van producten en/of diensten verder te ontwikkelen en te realiseren: het is belangrijk om te benadrukken dat Technologie Thuis werkt vanuit het cliëntperspectief. Waar kunnen verbindingen worden gemaakt? Hoe komen onze producten en diensten op een juiste manier bij (mogelijke) cliënten terecht? Welke rol kan Slimmere Zorg spelen als platform voor zorgaanbieders? Deze en andere vragen vormen het uitgangspunt voor de volgende bijeenkomsten.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

CONTACT

Heb je vragen of opmerkingen over deze website? Stuur ons een berichtje!

Bezig met versturen

©2018 Slimmere Zorg. Slimmere Zorg is een project van de gemeente Alkmaar.

Log in met uw gegevens

Wachtwoord vergeten?