Zonnige themadagen voor Het Slimste Huis Alkmaar

Tijdens het zonnige voorjaarsweekend van 7 en 8 april stond Het Slimste Huis Alkmaar in het teken van de vraag ‘Hoe wonen we in de toekomst?’. Bezoekers van de themadagen werden uitgenodigd om zich in te schrijven om thuis producten te testen en zo persoonlijk te ervaren welke meerwaarde techniek in huis kan hebben.

Er zijn zes producten aan het publiek gepresenteerd: een watermeter van Obli, beeldcommunicatie van Compaan, beeldcommunicatie van Mibia, een robotstofzuiger van Irobot, leefstijlmonitoring van Sensara en automatische gordijnen van Forest. Op basis van inschrijving is een selectie gemaakt van de bezoekers die in aanmerking komen om deze producten thuis te testen. Deze testperiode is vanzelfsprekend kosteloos voor deelnemers; als het product goed bevalt kan deze na afloop worden aangeschaft. Wel wordt van de deelnemers gevraagd om mee te werken aan een kort onderzoek over hun ervaringen met het product.

Demonstraties en persoonlijke aandachtp1140102
In de keuken van het huis werd onder andere de watermeter van Obli gedemonstreerd. Deze slimme waterkan helpt uitdroging voorkomen doordat het mensen herinnert aan de hoeveelheid water die ze die dag al hebben gehad of nog zouden moeten drinken: met de kraan en dus het water binnen handbereik konden bezoekers ter plekke zien hoe de watermeter werkt. Met behulp van kleuren herinnert Obli de gebruiker eraan om voldoende te drinken. Even verderop konden mensen kennismaken met de speciale tablet van Compaan: met grote, herkenbare icoontjes is het voor iedereen eenvoudig om te communiceren met hun naasten. Een goed alternatief voor gebruikers die moeite hebben met standaard computers of laptops en daarnaast biedt Compaan meerwaarde in de vorm van speciale programma’s waarmee zorgtaken worden ondersteund.

Naast de demonstraties werden bezoekers in de watten gelegd met stijl- en make-upadvies en handmassages. En voor wie nóg meer wilde weten over de toekomst was een waarzegster aanwezig die graag een kijkje in de wereld van morgen gaf.

Inzicht in wensen en behoeften inwoners
De resultaten van de thuistesten worden door de gemeente gebruikt om meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van inwoners en ter informatie voor Wmo-vraagstukken, waaronder de manier waarop technische hulpmiddelen een plek kunnen krijgen in het inkoopbeleid van de gemeente. Bovendien leveren de resultaten ook weer waardevolle informatie op voor de fabrikanten van de producten, zodat zij hun product mogelijk verder kunnen verbeteren.

In totaal brachten ruim 250 mensen een bezoek aan de themadagen van Het Slimste Huis Alkmaar. Het volgende thema-evenement staat gepland voor de zomermaanden. Meer weten? Houd de website van Het Slimste Huis Alkmaar in de gaten of volg de Facebookpagina.

p1140043 p1140070 p1140132

0 Reacties

Geef een antwoord

CONTACT

Heb je vragen of opmerkingen over deze website? Stuur ons een berichtje!

Wordt verstuurd

©2020 Slimmere Zorg. Slimmere Zorg is een project van de gemeente Alkmaar.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?