Zorgvoorelkaar

Elkaar helpen ‘als mensen onder elkaar’. Dát is de gedachte achter Zorgvoorelkaar.

Iedereen heeft wel eens hulp nodig. Met een klusje in huis of tuin, hulp met de boodschappen of met vervoer of gewoon omdat je behoefte hebt aan wat gezelschap. Burenhulp is niet altijd meer vanzelfsprekend en familie woont soms ver weg. Je kunt altijd terecht bij Zorgvoorelkaar Alkmaar ! Dit is een online marktplaats voor vraag en aanbod op het gebied van zorg en welzijn. Een platform waarop je hulp kunt vragen maar ook kunt aanbieden. Elkaar helpen is gemakkelijk en prettig als het op een minder formele manier gaat. Gewoon, ‘als mensen onder elkaar’. Dát is de gedachte achter Zorgvoorelkaar.
Dat betekent trouwens niet dat je dan altijd klaar moet staan. Je kunt gewoon een handje helpen op het moment dat jou het beste uitkomt. Misschien een klein gebaar voor de één, maar voor een ander van grote betekenis.
Heeft iemand geen computer of liever persoonlijk contact? Bel Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar: 072 519 16 00. Wij helpen graag.

Het verhaal van Carla: “Als ik eerder van Zorgvoorelkaar had gehoord, had ik me eerder aangemeld”.

Carla is na haar scheiding – zes jaar geleden – in een sociaal isolement geraakt. Ze wil dolgraag met iemand wandelen, fietsen, winkelen of zomaar een kop koffie drinken.
Carla: “Sinds mijn scheiding vind ik het moeilijk om “zomaar” contact te leggen. Ik ben onzeker geworden en ik wil niet te veel beslag leggen op mijn kinderen.” Het verhaal van Carla
Carla meldde zich aan bij Humanitas, een organisatie die ook hulpvragen op Zorgvoorelkaar plaatst. Klariet reageerde op de vraag van Humanitas en werd in contact gebracht met Carla. Een schot in de roos. Er was meteen een klik. Nu zien ze elkaar om de twee weken. Ze drinken koffie, kletsen over van alles, maar ook over serieuze zaken. Dankzij Klariet heeft Carla haar leven weer meer op orde.
Klariet: “Laat mensen vooral zelf doen wat ze zelf kunnen, zonder bemoeienis van de overheid.”
Klariet is enthousiast over Zorgvoorelkaar. Ze is een groot voorstander van het stimuleren van zelfredzaamheid. Laat mensen vooral zelf doen wat ze zelf kunnen, zonder bemoeienis van de overheid. Vroeger was de hulp aan elkaar en sociaal contact vanzelfsprekend. Dat is niet meer zo. Zorgvoorelkaar is een prima middel om mensen toch met elkaar in contact te brengen. Zo kunnen zij veel voor elkaar betekenen.
Klariet: “Ik bevind me nu in de ideale levensfase om hulp te kunnen bieden. De kinderen zijn groot, ik heb meer tijd en voldoende energie”.
Voor Carla is Klariet een geschenk. Ze is ontzettend blij met haar. Dit komt mede door het contact en ze kijkt altijd uit naar het bezoek van Klariet. Om van alles te kunnen bepraten, maar het is ook gewoon gezellig. Klariets positieve kijk op het leven trekt haar mee. Om haar sociale contacten te verbreden heeft Klariet haar aangeraden zelf een hulpvraag op Zorgvoorelkaar te plaatsen. Dit heeft Carla inmiddels gedaan. “Als ik eerder van Zorgvoorelkaar had gehoord, had ik me eerder aangemeld”, zegt ze. Ze hoopt niet alleen een reactie op haar vraag te krijgen, maar wil ook graag zelf iets voor anderen betekenen. Klariet benadrukt dat het positieve contact wederzijds is. Zij verheugt zich op het bezoek aan Carla. Carla heeft aangegeven ook best vrijwilligerswerk bij een organisatie te willen doen en Klariet wil haar wel helpen om de eerste stap te zetten…

0 Reacties

Geef een antwoord

CONTACT

Heb je vragen of opmerkingen over deze website? Stuur ons een berichtje!

Wordt verstuurd

©2020 Slimmere Zorg. Slimmere Zorg is een project van de gemeente Alkmaar.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?