Stichting Present biedt prijswinnende dagbesteding

Gea Klercq legt het idee achter Stichting Present uit. Hiervoor werden zij beloond met een prijs van €10.000.

De huidige situatie

Present is een organisatie die bruggen bouwt voor mensen die willen geven en mensen die dat kunnen ontvangen.

Zodat er een beweging ontstaat waarbij het normaal wordt om naar elkaar om te zien.

Kortom wij zetten vrijwillige groepen in voor 1 dag, bij mensen die geen geld,slechte gezondheid hebben en een klein netwerk.

Dit doen wij altijd via de maatschappelijke organisaties, met andere woorden wij passen de informele en formele zorg precies op elkaar af.

Hier hebben wij financieen voor nodig en daarom heeft 1 van onze vrijwilligers Jan Groot  het plan opgepakt om oude computers op te halen bij bedrijven en particulieren en ze aan te leveren bij Esdege zodat er een dagactiviteit gemaakt kon worden met mensen met een beperking.En er financieen vrij komen waar oa present zijn werk kan doen.

De toekomstige oplossing

Wij zijn in contact gekomen met de manager van Sortiva, dit is een onderdeel van HVC en GP Groot. Zij recyclen afval en dit krijgt een nieuwe bestemming.Present

Sortiva heeft aan de boekelermeer een oud bedrijfspand leeg staat en zo zijn wij in overleg met hen gekomen om daar onze werkplek te creeeren. Vervolgens met de maatschappelijke organisatie Esdege in overleg geweest of hun daar mogelijkheden in zagen om daar met een aantal clienten te willen starten.
Zo hebben we samen met vrijwilligers, clienten van esdege, en heel veel medewerking van Sortiva een prachtige werkplek gecreeerd voor het opschonen van gebruikte computers die opgehaald worden bij bedrijven,zo laten bedrijven zien dat zij maatschappelijk bezig zijn. Onze vrijwilliger rijdt wekelijks met een client van esdege om computers op te halen. Op dit moment zijn wij 2 dagen in bedrijf, wij zijn gestart in april 2014 en op 20 mei hebben alle drie de partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De start is er de werkzaamheden krijgen meer struktuur en de computers die schoongemaakt zijn krijgen een tweede leven.

0 Reacties

Geef een antwoord

CONTACT

Heb je vragen of opmerkingen over deze website? Stuur ons een berichtje!

Wordt verstuurd

©2019 Slimmere Zorg. Slimmere Zorg is een project van de gemeente Alkmaar.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?